OVER AQUALEX:

AQUALEX ontwikkelt drinkwatersystemen en multifunctionele designkranen voor gekoeld, bruisend en heet water. De drinkwatersystemen die innovatie en design verenigen, brengen smaakvol gefilterd drinkwater binnen in elk interieur. AQUALEX is de partner bij uitstek voor architecten en levert zowel aan bedrijven en particulieren als horeca, onderwijs-, zorg- en overheidsinstellingen.

Het bedrijf werd in 2010 opgericht door zaakvoerder Alexander Vanlerberghe. Hij vroeg zich af waarom we eigenlijk nog flessenwater kopen, terwijl er zoveel leidingwater beschikbaar is. Eerst verdeelde hij enkel leidingwaterkoelers aan bedrijven, maar al snel kreeg hij de vraag of de systemen ook bestonden voor woningen. Dus bedacht hij daar een antwoord op: een keukenkraan met maar liefst vijf verschillende soorten water: koud en warm kraantjeswater, plat en bruisend drinkwater en kokend water.

Almaar populairder

Het idee is simpel: leidingwater zonder vreemde smaakjes of geurtjes, uit een kraan die perfect past in je interieur, want ze is beschikbaar in verschillende stijlen. En de systemen zijn ook goed voor je gezondheid, want je drinkt meer water als je het altijd ter beschikking hebt. Alexanders vrouw Niki, die intussen ook bij AQUALEX werkt, vertelt enthousiast: “Eens je zo’n kraan in huis hebt, kan en wil je ze niet meer missen. Toen we onlangs op reis waren, viel het ons nog maar eens op hoeveel flessen je eigenlijk in je koelkast hebt liggen - én weggooit.”

            Eens je zo’n kraan in huis hebt, kan en wil je ze niet meer missen.

            Alexander Vanlerberghe

AQUALEX telt nu al 70 gedreven medewerkers en blijft verder groeien. De onderneming werd al vijf keer genomineerd als Trends Gazelle, een bekroning voor ondernemingen met een toegevoegde waarde voor het economisch landschap. “Zowel particulieren als bedrijven en zorginstellingen zijn zich steeds meer bewust van het comfort dat onze toestellen bieden”, verklaart Alexander. “Ze hoeven niet meer met flessen water te sleuren, hebben altijd vers gefilterd water én ze dragen hun steentje bij aan het milieu”, besluit hij.

Brutalistisch interieur

Interieurarchitect: Monrow . Totaalaannemer: BOWBOW . Fotografie: Evenbeeld

MAIL: info@aqualex.eu

BEKIJK OOK EVEN ONDERSTAANDE REALISATIES: