OVER AQUALEX:

AQUALEX ontwikkelt drinkwatersystemen en multifunctionele designkranen voor gekoeld, bruisend en heet water. De drinkwatersystemen die innovatie en design verenigen, brengen smaakvol gefilterd drinkwater binnen in elk interieur. AQUALEX is de partner bij uitstek voor architecten en levert zowel aan bedrijven en particulieren als horeca, onderwijs-, zorg- en overheidsinstellingen.

Het bedrijf werd in 2010 opgericht door zaakvoerder Alexander Vanlerberghe. Hij vroeg zich af waarom we eigenlijk nog flessenwater kopen, terwijl er zoveel leidingwater beschikbaar is. Eerst verdeelde hij enkel leidingwaterkoelers aan bedrijven, maar al snel kreeg hij de vraag of de systemen ook bestonden voor woningen. Dus bedacht hij daar een antwoord op: een keukenkraan met maar liefst vijf verschillende soorten water: koud en warm kraantjeswater, plat en bruisend drinkwater en kokend water.

Almaar populairder

Het idee is simpel: leidingwater zonder vreemde smaakjes of geurtjes, uit een kraan die perfect past in je interieur, want ze is beschikbaar in verschillende stijlen. En de systemen zijn ook goed voor je gezondheid, want je drinkt meer water als je het altijd ter beschikking hebt. Alexanders vrouw Niki, die intussen ook bij AQUALEX werkt, vertelt enthousiast: “Eens je zo’n kraan in huis hebt, kan en wil je ze niet meer missen. Toen we onlangs op reis waren, viel het ons nog maar eens op hoeveel flessen je eigenlijk in je koelkast hebt liggen - én weggooit.”

            Eens je zo’n kraan in huis hebt, kan en wil je ze niet meer missen.

            Alexander Vanlerberghe

De AQUALEX-filosofie slaat aan. En ook de producten en service die AQUALEX biedt, zowel aan particulieren als aan bedrijven, horeca, onderwijs-, zorg- en overheidsinstellingen. In amper tien jaar tijd groeide AQUALEX uit tot een enthousiast en gedreven team van meer dan 90 medewerkers. Sinds 2017 sleepte het bovendien al zeven keer een Trends Gazelle nominatie in de wacht, een bekroning voor ondernemingen met een grote toegevoegde waarde.

“Zowel particulieren als bedrijven en zorginstellingen zijn zich steeds meer bewust van het comfort dat onze toestellen bieden”, verklaart Alexander. “Ze hoeven niet meer met flessen te sleuren, hebben altijd vers gefilterd water én ze dragen een steentje bij aan het milieu”, besluit hij.

Inrichting huiselijke keuken

Interieurarchitect: Ville Design . Fotografie: Cafeine

CONTACT: info@aqualex.eu

MEER INSPIRATIE