OVER SCHELLEN ARCHITECTEN:

Onze visie

Onze passie is het gedreven streven naar hedendaagse, waardevolle, functionele en duurzame architectuur die past in de omgeving. De beleving van ruimte en licht op de plaats waar men woont en werkt heeft immers een fundamentele en directe invloed heeft op de levenskwaliteit en gevoelstoestand van de gebruiker. Wij zijn steeds op zoek naar een architectuur waarin de mens centraal staat en waar techniek en emotie samen komen.

Onze werkwijze

Onze architectuur beheerst en combineert technische expertise, onafhankelijke en klantvriendelijke service, het omgaan met economische realiteit en een inspirerende artistieke visie. Hierbij staan professionaliteit, efficiëntie, tijd- en kostenbeheersing en een flexibele proactieve houding voorop.

Het concept van onze ontwerpen groeit steeds vanuit een combinatie van de studie van verschillende invloeden en de analyse van de randvoorwaarden. Deze ontwerpbenadering is zowel rationeel als intuïtief. Hoe complexer dit denkspel, hoe groter de uitdaging.

Ons werkdomein

Schellen Architecten brengt uw ideeën en wensen tot leven. Met meer dan 30 jaar ervaring, zowel in de particuliere woningbouw van individuele en meergezinswoningen als in grootschalige projecten zoals kantoren, bedrijfsgebouwen, zorgcentra, scholen en sportinfrastructuur. Dit op verschillende schaalniveaus: van de klink van de deur tot een volledig bouwblok.

Onze BIM-expertise

In de bouw wordt er reeds geruime tijd een nood gevoeld aan een participatiemodel waarbij informatie efficiënter wordt doorgespeeld. Hier wordt een antwoord op gegeven door BIM (Building Information Modelling). BIM vormt de toekomst en door gebruik te maken van Revit kunnen wij onze ontwerpen -van visie tot realisatie- uitwerken in BIM. Dit geeft ons een voordeel, in de snelheid van de uitvoering, de communicatie met bouwpartners en de samenwerking in de cloud van verschillende architecten- en studiebureaus in één model.

Langgerekte gelijkvloerse villa

In samenwerking met interieurarchitectenkantoor Aerts + Blower . Tuinaanleg: Tuinen Joos . Fotografie: Nick Cannaerts

MAIL: info@schellen.be

BEKIJK OOK EVEN ONDERSTAANDE REALISATIES: