OVER STUDIO TOLLENEER:

Studio Tolleneer is een Antwerps kantoor voor interieurarchitectuur en conceptcreatie, opgericht door Laura Tolleneer.

Bij Studio Tolleneer streven we naar emotionele waarde bij het realiseren van de ruimte. We ontwikkelen onze concepten door onderzoek, experimenteel denken en dialoog met klant en gebruiker. We bieden de volledige creatieve en technische richting tijdens het hele bouwproces.

Door verschillende ontwerpdisciplines tijdens het creatieve proces te combineren, bereiken we een algemene ervaring en creëren we merkarchitecturen. Daarom werken we vaak samen met service-ontwerpers, merkontwerpers en vertalen we hun strategische en merkidentiteitsontwerp in een driedimensionaal concept.

Voor interieurstyling en projecten in Italië werken we nauw samen met collega's en vrienden, gevestigd in Milaan. Ons collectief, opgericht door de jaren heen, vergemakkelijkt de uitrol van het project en de coördinatie op locatie.

LAURA TOLLENEER

Laura Tolleneer behaalde in 2004 een bachelor in architectuur en twee jaar later een master in interieurarchitectuur. Na haar afstuderen werd ze geselecteerd voor I-NOVA, een masterprogramma voor de Poltrona Frau Group, georganiseerd door de Scuola Politecnica di Design (SPD) in Milaan om innovatieve ideeën te ontwikkelen voor hun merken Cassina, Cappellini, Poltrona Frau en Alias. Later werkte ze met Alias ​​in Bergamo en droeg ze bij aan installaties en expositiemodi voor het merk. Terug in België trad ze toe tot het team van Conix Architects om te werken aan retailprojecten zoals Esprit, Diesel en McGregor. In 2009 werd haar studio in Antwerpen gelanceerd.

Loft Antwerpen

Fotografie : Melvinkobe

MAIL: info@studiotolleneer.be

BEKIJK OOK EVEN ONDERSTAANDE REALISATIES: