TOOP ARCHITECTUUR

OVER TOOP ARCHITECTUUR:

Ontwerpen op mensenmaat, om beleving toe te voegen, geënt op de omgeving.

Wij ontwerpen architectuur op schaal van zijn gebruikers. Dat betekent dat we trachten ruimtes te maken waar mensen zich goed in voelen. We willen vooral beleving toevoegen. Daarnaast enten we onze gebouwen op hun omgeving. Net zoals een biotoop, heeft een gebouw een ‘architoop’.

Aan elk project gaat een doorgedreven onderzoek vooraf dat zich focust op zowel de schaal van de omgeving, de vorm van het gebouw, de organisatie, de materialiteit, tot in het kleinste architecturale detail. Er ontstaat een samenwerking met de bouwheer waarbij we zijn wensen in vraag stellen en op zoek gaan naar de karakteristieken van de plek om tot een allesomvattend architecturaal eenvoudig antwoord te komen. Zo krijgt of behoudt elk project een eigenheid en identiteit.

Door enerzijds een kantoor in een stedelijke context en anderzijds in een landschappelijke omgeving te hebben, dwingt dit ons ertoe om andere architecturale antwoorden te bieden of sociale lagen toe te voegen in de projecten. Maar bovenal versterkt dit het architecturaal vocabularium wat ertoe bijdraagt dat bepaalde architecturale oplossingen in een andere context een verrassende beleving kunnen bezorgen.

Kantoren:

Poststraat 91 - Lokeren

Surmont de Volsberghstraat 12 - Ieper

Wonen in het landelijke Westouter

In samenwerking met TUS Atelier . Fotografie : Tim Van de Velde

CONTACT: info@toop.be

MEER INSPIRATIE