OVER SCHELLEN ARCHITECTEN:

SCHELLEN ARCHITECTEN BRENGT UW IDEEËN EN WENSEN TOT LEVEN.

Ons bureau kan buigen op dertig jaar ervaring in individuele en meergezinswoningen en grootschalige projecten zoals kantoren, bedrijfsgebouwen, zorgcentra, scholen en sportinfrastructuur. Hierbij verzorgden wij ook telkens een interieurontwerp op maat. Schellen Architecten streeft op een gedreven en passionele manier naar hedendaagse, waardevolle, functionele en duurzame architectuur die past in haar omgeving. In onze architectuur staat de mens centraal en komen techniek en emotie samen.

DUURZAAM WONEN IN SYMBIOSE MET DE NATUUR.

We bouwen onze energiezuinige woningen helemaal op maat. Voor mensen met een persoonlijk wensenpakket en op een specifieke plaats. Hoe groter de uitdagingen zijn, hoe liever we het hebben. Het terrein, de oriëntatie en de uitzichten zijn de uitgangspunten in al onze ontwerpen. Zo garanderen we een optimale woonkwaliteit met een maximaal contact tussen binnen en buiten, zodat de bewoners als het ware in hun tuin wonen.  Grote glaspartijen en een optimaal contact tussen binnen en buiten. Daarbij gebruiken we grote oversteken die tegen oververhitting beschermen. Ze maken ook deel uit van onze strakke, minimalistische en uitgemeten architectuur met een warm en gezellig karakter. Die sfeer en stijl trekken we door in het interieur en de tuin.

We bouwen consequent villa’s met een BEN-label (Bijna Energie Neutraal), met veel aandacht voor een goede isolatie en luchtdichtheid. Door de integratie van ventilatiesystemen Type D, warmtepompen en fotovoltaische cellen slagen we er telkens weer in in om een bijzonder laag energiepeil te halen. Een warmtepomp met geothermische grondboring laat toe om in de zomermaanden zo goed als gratis te koelen.

We bouwen onze villa’s steeds met afzonderlijke aannemers. We orkestreren en dirigeren meestal een dertigtal verschillende stielmannen op de werf. Met een perfecte coördinatie en opvolging garanderen we een zorgeloos bouwproces voor de klant.

Projecten Residentieel

Projecten Commercieel